Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreyi koruyan yatırımlarıyla dikkat çekiyor. İl genelinde sahip olduğu katı atık tesislerine kurduğu biyokütle enerji tesisleri ile çöpten elektrik üretimine devam eden belediye, bugüne kadar çöpten 154 milyon 704 bin kilovat saat elektrik üretimine imkan sağladı. Bu sayede çevreyi korurken 218 milyon 810 bin TL değerinde enerji tasarrufu sağlandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi katı atık düzenli depolama tesislerinin elektrik üretimi de Menteşe Biyokütle Enerji Tesisinden 29 milyon 568 bin 564 kilovat, Marmaris Biyokütle Enerji Tesisinden 31 milyon 751 bin 830 kilovat, Fethiye Biyokütle Enerji Tesisinden 39 milyon 588 bin 118 kilovat, Ortaca Biyokütle Enerji Tesisinden 24 milyon 505 bin 867 kilovat, Milas Biyokütle Enerji Tesisinden ise 29 milyon 390 bin 067 kilovat olarak toplamda 154 milyon 704 bin kilovat saat elektrik üretildi.
Ortalama 4 kişilik bir hanenin aylık elektrik enerjisi tüketimi 250 kilovat saat olarak ele alındığında, bu güne kadar yaklaşık 672 bin 627 hanenin bir aylık elektrik tüketimini sağlayacak elektrik enerjisi çöpten elde edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çevreci ve doğayı koruyan yatırımların devam edeceğini belirtti. Muğla genelinde 5 merkezde kurulan biyokütle enerji santralleri sayesinde önemli bir enerji üretimi sağladıklarını vurgulayan Gürün, “Sadece çöp değil güneşten de elektrik üretimi için yeni projeler üretiyoruz. Elektrik maliyetlerinin artması sebebiyle bulduğumuz her enerji kaynağından elektrik üretme gibi bir düşünceye sahip oluyoruz. Bu nedenle yeni inşaatlarımızın çatılarına da güneş panelleri koyup buraların kendi enerjilerini karşılamasını sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları için projelerimiz devam edecek” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.