Elon Musk işten çıkarılan Twitter çalışanıyla alay ettikten sonra özür diledi
  • Haber Yaşam
  • Dünya
  • Elon Musk işten çıkarılan Twitter çalışanıyla alay ettikten sonra özür diledi

Elon Musk işten çıkarılan Twitter çalışanıyla alay ettikten sonra özür diledi

ABONE OL
8 Mart 2023 10:02
Elon Musk işten çıkarılan Twitter çalışanıyla alay ettikten sonra özür diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter’da çalışan Haraldur Thorleifsson’un iş durumu, Elon Musk’ın şirketi devralmasının ardından kaotik bir hal aldı. Thorleifsson, işten çıkarılanlar arasında yer aldı ve dokuz gün boyunca Twitter’dan hala çalışıp çalışmadığına dair bir yanıt alamadı. İşsiz kalmışken, Thorleifsson’un aklına bir fikir geldi: Elon Musk’a tweet atarak onun dikkatini çekmeyi ve iş durumu hakkında bir yanıt almaya çalışmak.

Pazartesi günü “Belki yeterince insan retweet ederse bana buradan cevap verirsiniz?” diye yazarak, Thorleifsson’un tweeti kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Ardından gerçeküstü bir Twitter yazışması başladı. Musk, Thorleifsson’a işi hakkında sorular sordu ve konaklama ihtiyacını sorguladı. Thorleifsson’un “tanınmış, aktif bir Twitter hesabı olduğunu ve zengin olduğunu” ve “benimle herkesin önünde yüzleşmesinin nedeninin büyük bir ödeme almak olduğunu” tweetledi. Bu yazışmalar devam ederken Thorleifsson artık çalışmadığına dair bir e-posta aldığını söyledi.

Ancak Salı günü öğleden sonra Musk fikrini değiştirdi. “Halli’nin durumunu yanlış anladığım için kendisinden özür dilemek istiyorum. Bana söylenenler doğru olmayan ya da bazı durumlarda doğru olan ama anlamlı olmayan şeylere dayanıyordu” diye tweet attı. “Kendisi Twitter’da kalmayı düşünüyor.”

Thorleifsson, Musk’ın tweetinin ardından yorum için gönderilen bir mesaja hemen yanıt vermedi. Daha önce gönderdiği bir e-postada bu deneyimi “gerçeküstü” olarak nitelendirmişti. Ancak Thorleifsson, işine geri dönebileceği fikrine bayıldı. Musk, Thorleifsson’a işini geri vermek istediğini söyledi ve Thorleifsson da bunu kabul etti.

Thorleifsson’un yaklaşık 151.000 Twitter takipçisi var ve İzlanda’da yaşıyor. Kendisine yöneltilen sorulara, “İşimi geri aldım ve mutluyum. Her şey yolunda” diye yanıt verdi. Satın alma bedelini toplu bir ödeme yerine maaş olarak almayı tercih ettiği için İzlanda medyasında övgüyle karşılandı. Çünkü bu şekilde sosyal hizmetler ve güvenlik ağını desteklemek için İzlanda’ya daha yüksek vergi ödeyecekti.

Thorleifsson’un bir sonraki hamlesi: “Çok yakında Reykjavik şehir merkezinde bir restoran açıyorum,” diye tweet attı. “Annemin adını vereceğim.”

Bu olay, Twitter’da işinden çıkarılanların durumu hakkında bir tartışma başlattı. İşten çıkarılanların haklarının korunması ve işverenlerin, çalışanlarına açık ve dürüst bir şekilde iş durumu hakkında bilgi verme sorumluluğuyla ilgili birçok görüş dile getirildi. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde, işten çıkarılmaların artmasıyla birlikte, bu sorun daha da önem kazandı.

Sonuç olarak, Thorleifsson’un hikayesi, işsiz kalmış bir kişinin çaresizliğinde attığı bir tweetin, onu işine geri döndürebilecek bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, bu olay, sosyal medyanın gücünü ve çalışanların iş yerindeki haklarını savunma konusundaki rolünü vurguluyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.